Adatok megosztása, ami összeköt: I3-INSHAPE projekt elősegíti a nemzetközi együttműködést a hazai KKV-k számára

A KKV-k sajátos igényeihez igazított, adatokon keresztüli támogatás a hároméves (2023-2026) I3-INSHAPE projekt egyik sarokköve. Ez az ambiciózus művelet a projekt egyik fő tevékenysége, amelynek célja kifejezetten az I3-INSHAPE adatportál és szolgáltatások, mint a KKV-k számára nyújtott jövőbeli szolgáltatás kiépítése. E tevékenység február 22-én és 23-án Valenciában tartott nyitórendezvénye a projekt munkatervének e szakaszát indította el.

Az EU által az I3 program keretében társfinanszírozott I3-INSHAPE projekt 9,5 millió eurós költségvetéssel gazdálkodik. A Cluster Sports & Technology (NL) vezetésével elősegíti a KKV-k és a projektpartnerek közötti együttműködést az európai országok különböző régióiban (Dél-Hollandia, Közép-Kelet-Magyarország, Lahti, Kajaani és Lappföld Finnországból, Valencia és Katalónia Spanyolországból).

Az Észak-Alföldet képviselő MSE Magyar Sport és Életmódfejlesztő Klaszter a magyar KKV-k nemzetközi értékláncokhoz való csatlakozásának elősegítésével, valamint a kiemelt KKV-k üzleti partnerkeresésének támogatásával járul hozzá a projekthez.

A projekt általános célja egy olyan interregionális, nemzetközi és önfenntartó központ létrehozása, ahol a sport- és vitalitási ágazatban működő KKV-k az európai piacra lépve innovatív ökoszisztémát hozhatnak létre, amely a KKV-k szolgáltatásainak köszönhetően pozitív hatást gyakorol a társadalom egészségére és jólétére. A projekt legutóbbi valenciai találkozója, amelynek az Universidad Europea és a 4iVLCESPORT adott otthont, a Metric Salad és a Blautic közreműködésével, jelentős előrelépést jelentett a projekt számára. Ez a konkrét adatközpontú tevékenység a digitális infrastruktúra megerősítésére és a régiók közötti adatcsere megkönnyítésére összpontosít, végső soron a sport- és vitalitási ágazatban működő KKV-kat támogatja innovációs útjukon.

Célja az I3-INSHAPE adatportál és szolgáltatások kiépítése. Ez a platform központi szerep fog betölteni, elősegítve az együttműködést és az adatfelhasználást a kiemelt KKV-k (amelyek már részt vesznek a projektben), a társfejlesztő vállalatok és a részt vevő uniós régiókból származó további KKV-k második áramlata között. Ez végső soron hozzájárul a KKV-k növekedéséhez és versenyképességéhez az EU-n belül, megkönnyítve a szolgáltatások kereskedelmi forgalomba hozatalát és vonzva a befektetéseket.

Valenciában a projektpartnerek értékes betekintést nyertek az egyes KKV-k sajátos igényeinek támogatásához és a nemzetközi sikerek felé való elmozdulásukhoz. A következő találkozó a partnerek, de az érdeklődő vállalatok és érdekelt felek számára április 8-án és 9-én lesz Finnország egyik régiójában, Lahtiban: A KKV-k potenciális befektetőkkel és más KKV-kkal találkozhatnak, hogy tovább növeljék növekedési és terjeszkedési lehetőségeiket az EU piacán.

Kövesse az I3-INSHAPE-t a LinkedIn-en (itt) és a Twitteren, hogy naprakész maradjon, és kérjen tájékoztatást a Cluster Sports & Technology (https://sportsandtechnology.com/en/) vezetőitől, ha többet szeretne megtudni.

Az Európai Unió finanszírozásával. A kifejtett nézetek és vélemények azonban kizárólag a szerző(k) sajátjai, és nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió vagy az EISMEA véleményét. Ezekért sem az Európai Unió, sem a támogatást nyújtó hatóság nem tehető felelőssé.[VS1] 


Inshape2

Dátum