Mozdulj EGYÜTT Debrecen!

2024. May 1. 08:00 - May 11. 20:30

Debrecenben számtalan formában és módon hangsúlyozzuk az egészséges életmód és ezen belül a rendszeres testmozgás fontosságát, ezzel kapcsolatban indítunk el egy olyan kezdeményezést, melyben azt szeretnénk demonstrálni, hogy a város különböző szervezetei mennyire elkötelezettek a mozgás és ezen keresztül az egészséges életmód népszerűsítése iránt. 

2024. május első harmadára (május 1-11) „Mozdulj EGYÜTT Debrecen – 10 nap a mozgás jegyében” néven nagyszabású kampányt tervezünk, melyben minél szélesebb körben, minél szélesebb célcsoport bevonásával szeretnénk megmutatni ezt a fajta elkötelezettséget. Az időpont választás nem véletlen, erre az időszakra esik a „challenge day”, melynek célja, hogy minél többen sportoljanak közösségben, illetve ezzel a kampánnyal ünnepelnénk A magyar sport napját, ami május 6-án van.
A tíz nap során több meglévő városi és egyetemi program, kezdeményezés kapcsolódik össze (a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő klaszter és a Debreceni Sportcentrum segít az események koordinálásában), illetve egészül ki új szereplők és események bevonásával. A kampányban az egyes elemek önállóan valósulnak meg, csak kommunikációban és időbeli koordinációban segítjük az egyes elemek munkáját, illetve a kampányidőszak végén egy aktivitás becsléssel szeretnénk számszerűen is megmutatni, hogy a város különböző szervezetei mennyire voltak elkötelezettek a mozgás és a mozgás népszerűsítése iránt.